divendres, 30 de novembre de 2007

La sombra del viento, Carlos Ruiz Zafón

L'Elena em va posar tant bé aquest llibre (i a més me'l va posar dins el bolso un dia que vaig passar per casa seva) que no podia no llegir-lo de seguida que acabés el que tenia entre mans.

Crec que l'ombra del vent és un bon llibre, m'ha agradat, està ben escrit, la trama mantenia la tensió en tot moment, me n'he anat a dormir més tard de la una enllaçant capítols. També diré que és un best seller, i això, entre d'altres coses, vol dir que està fet, una mica, vulguis que no, a base de recepta. Una mica de passió, una mica de misteri, amors i cors trencats, el dolent més dolent que us pugueu imaginar, tot políticament ben correcte i els punts sobre les is.

La història se situa a la Barcelona de la post-guerra, i això li dóna un encant particular. La boira i el misteri hi naveguen perfectament. La trama és al voltant d'un llibre i el seu desaparegut autor, i això a mi em passa que m'emociona especialment.

No crec que calgui explicar massa de què tracta el llibre, em penso que és prou conegut, un llibre amb una història absorvent, un autor desaparegut, un misteri que s'entrellaça amb tots els personatges que van apareixent, un final no gens sorprenent.

El secundari (si fos una peli) Fermín és una passada, és el que més mola de tot el llibre. Proveu de parlar sempre en forma de tòpics!! i a veure si sou capaços de comunicar-vos!! Doncs ell ho és.

2 comentaris:

e. ha dit...

Sí, el Fermín és el millor peti qui peti!

El cert és que jo sóc molt pro sombra del viento... però ho valoro força, perquè aquest és un d'aquells llibres que he començat tres cops. Per allò de "fa tant que no me'l llegeixo que no sé ni per on va...". I a la tercera, va anar la vençuda. Potser va ser que era el moment i no cap altre (les dues primeres intentones) però a mi em va atrapar sencera aquesta novel·la ...

No obstant, no m'he atrevit o dignat o llegir res més del Zafón, no fos cas que em baixés la trempera!... ja, ja... s'ha de valorar cada obra a part, no agafar l'autor per valorar el seu conjunt, però és inevitable!

En fi, cuida-me'l molt fins que torni, que és un regal molt especial!

Anna ha dit...

Jo el tinc en català!
Però encara no l'he començat, és d'aquells que t'enganxa i ja no el pots deixar??
A veure si per les festes de Nadal m'animo!! Tot i que quan se m'acabi el càstig de la Biblioteca, cap al 20 de Desembre, m'agafaré el del nen del pijama de ratlees:P:P