dilluns, 2 d’abril de 2012

"Jo sóc el missatger" de Markus Zusak


L'Ed Kennedy és un pobre noi, que viu en un poble de mala mort, només té 3 amics, comparteix pis amb un gos pudent i està secretament enamorat de la seva millor amiga. La seva vida no sembla massa interessant, però un bon dia tot canvia quan, de cop i volta, es converteix en heroi local arran d'impedir un atracament al banc del seu poble. És llavors quan comença a rebre unes misterioses cartes amb unes curioses instruccions que haurà de seguir tan si vol com si no vol, i, a partir d'aquí, ja res serà el mateix.

Sense haver llegit la famosa novel.la del mateix autor: "La lladre de llibres" ni tenir-ne cap referència, he de dir que m'ha encantat, l'estil, la frescor... tot. És un llibre que vaig agafar i ja no vaig poder deixar fins a l'última pàgina, t'enganxa, t'absorbeix, i et transporta a través de l'aventura de l'Ed, aquest jove taxista que no sap què fer amb la seva vida i de cop, sense haver-ho demanat, se li gira feina, i veu com el món, tal i com ell l'entenia, comença a canviar.

Aquest és una història de les que m'agraden, que sense ser enganxosa dóna un missatge positiu, alegre i optimista de la vida,que sense semblar irreal o falsa et diu que tots podem aconseguir tot allò que ens proposem, de que tots som capaços d'això i més i de que realment, arribarem tan lluny on estiguem disposats a arribar, encara que no tinguem molt clar el camí. Que l'energia i l'entusiasme no poden decaure, per molt que el món al nostre voltant no sigui com ens agradaria que fós, i que només nosaltres el podem canviar per fer-lo una mica millor.

Crec que Markus Zusak ha estat un gran descobriment per mi, el recomano a tothom, joves i grans, ara, em toca a mi llegir "La lladre de llibres" i tota la resta :)

Cap comentari: