divendres, 1 de juny de 2012

"Historias de Londres" d'Enric González

"Té, ara que marxes a Londres et deixaré aquest llibre. T'agradarà molt. Cuida'l bé". I el Fer no anava gens errat.

Sabia del cert, quan vaig arribar a Londres, que, igual que l'autor d'aquest llibre, m'acabaria enamorant d'aquesta ciutat.

Londres és un urbe de grans contrastos, tan diferent i tan semblant alhora de tot allò que era conegut per mi, que només al cap d'un temps de viure aquí pots entendre perquè Enric González diu que si hagués de viure a algun lloc del món, aquest seria Londres.

En aquest libre curt i àgil de llegir, González fa una radiografia planera i molt útil de la societat anglesa i concretament, de la societat londinenca. Des de quines cerveses beuen fins a quins equips de fútbol es disputen el protagonisme dins de la ciutat, passant per la seva afició a les apostes i per la seva visió de l'economia. Afegint divertides anècdotes sobre què en pensen els anglesos de la Reina Mare, com són els seus polítics,  o la història de Jack el Destripador.

I tot des del punt de vista d'algú que s'ha estimat la ciutat, que encara se l'estima i que la respecta.

A mi m'ha costat un temps entendre'm amb Londres, els principis sempre són difícils, però crec que mica en mica, i gràcies a aquest llibre, ara ja ho portem molt millor.

1 comentari:

eva ha dit...

Molt bé, Anna. Ara ja ho has vist, ara TORNAAAAA!!! que et trobem molt a faltar!!!!!!!!!!!

:P