dijous, 18 d’octubre del 2007

Harry Potter i el calze de foc, Joanne K. Rowling

Sembla mentida però només llegeixo literatura infantil. No té a veure amb les meves capacitats mentals, tot i que he de dir que els Potters són de consum ràpid i digestió lleugera certament, sinó més aviat amb les meves capacitats temporals. I és que no tinc temps per a res, i precisament Harry Potter i el calze de foc no és un llibre de 300 pàgines, ni de 500... sinó més aviat de 700, que per a mi suposen tot un repte equilibrístic! Però després d'unes quantes nits anant a dormir més tard del que caldria, ahir finalment vam donar l'estocada final a la presa.

El cert és que no fora just que tingués menys o més grandària: he gaudit molt amb aquest llibre, la veritat, malgrat que se m'hagi fet tant i tant llarg. Totes les petites trames, lligades o no a l'argument principial, et fan anar saltant ara sí i ara també per cadascun dels passos que segueixen els protagonistes.

Tot i que ja vaig veure la pel·lícula, i que recordava moments molt mítics, el llibre no m'ha deixat de sorprendre pels petits matisos i sobretot pel que deia les històries paral·leles: potser és que la meva memòria no està en el seu millor moment, però hi havia un munt de petites coses que no n'era conscient i me les he anat trobant a mesura que avançava el llibre. Potser és que resumir en versió cinematogràfica tota aquesta teca, requereix d'un bon bisturí per afinar els contorns.

El final és un cop d'efecte molt bo, i et deixa amb aquell regust agredolç que em fa pensar que fora convenient anar a pel cinquè de la Rowling...

Després de tot, tenia raó l'Eva quan deia que aquest era el millor de la saga... Tot i que encara me'n falten per llegir. Però potser em prendré un temps lliure i tornaré a les novel·les de "gent gran", que per aquí hi ha qui ja ha deixat lliure La pell freda... :)

4 comentaris:

eva ha dit...

La pell fredaaaa!!!! que mític (això és per fer enfadar el Pere).

què n'ha dit el Victor?

Sobre HP, jo no crec que aquest sigui el millor, per mi el millor és el pres d'azkaban. I vés, vés a per el 5è, tot i que per mi és el més fluix... el 6è, però, segur que et reinjectarà energia. :)

Jo estic esperant la traducció al català del 7è.

e. ha dit...

oh no, eva!

una english speaker com tu ets... pensava que l'hauria llegit el 7è en l'idioma original!

brufus ha dit...

Jo he llegit el 7è ja...I que voleu que us digui...N'esperava més...

No em podia passar tot l'estiu sol a Bcn, treballant i no llegir-me el Harsy Potter :D

Pere ha dit...

No se si ningú llegirà aquest comentari, però és que just abans d'ahir vaig acabar el "goblet of fire".

Se'm fa difícil dir si m'ha agradat més aquest o el pres d'Azkaban, tots dos els he gaudit molt i també m'han fet anar a dormir més tard del que fora convenient.

El que sí que m'agradaria comentar és la perfecta estructura narrativa d'aquest quart llibre. Tot i les prop de 700 pàgines, cada capítol, cada personatge, cada situació descrita és necessària per poder tancar la història al final i lligar tots els caps. Crec que és un exemple fantàstic de com s'han d'escriure els llibres: sense pedanteria, sense enganyar al lector, construint la història pas a pas sense avorrir gens ni mica i amb personatges vius i complexes.

Espero que els següents llibres m'agradin igual !