dimecres, 12 de setembre del 2007

Extremly Loud & Incredibly Close


Aquest llibre reflexiona sobre els atemptats de l'onze de Setembre a Nova York des delpunt de vista d’un nen de 9 anys.
L'Oskar va perdre el pare el dia 11 de Setembre del 2001, i la seva vida es veu estruncada per aquest fet, fins al punt que un dia, quan troba una capseta per casa amb un cognom, decideix anar a buscar quina relació té aquest cognom amb el seu pare. Com que és un cognom molt comú decideix agafar la guia de NY i anar, des del primer fins a l'últim, a visitar-los tots, i a preguntar-los si coneixien el seu pare.

És un llibre molt xulo, veus l'aprenentatge del nen a mida que va coneixent a gent, la relació que té amb la seva família després de la mort del pare, com relaciona el que li ha passat a ell amb la història familiar. A mi em va anganxar, tot i que al principi costa, la història et capitva, se t'enduu i et fa viure l'aventura tan fantàstica de l'Oskar, un nen excepcional i alhora de lo més normal del món.

És un llibre que us recomano, aquest me'l vaig llegir a Berlín després de Brooklyn Follies del Paul Auster, i em va agradar tan o més.( el del Auster ja el comentaré un altre dia:P)

7 comentaris:

e. ha dit...

Jonathan Safran Foer... encara he de llegir Everything is illuminated! Que en van fer una peli després, amb l'Elijah Wood.

Pere ha dit...

Jo em vaig llegir aquest llibre fa pocs mesos i em va agradar molt, enseguida va aconseguir que em fiqués de ple en la història. I a més crec que és un llibre amb vàries lectures perquè per mi, realment no tracta sobre els atemptats de l'11-S sinó sobre la segona guerra mundial, i crec que els autèntics protagonistes del llibre són els avis de l'Oskar.

Però per sobre de tot diria que el tema de fons del llibre és la incomunicació entre les persones i com aquesta pot dur a atrocitats com les guerres mundials o els atemptats terroristes.

Un llibre molt molt recomanable.

Anna ha dit...

Ostres Pere!!

Jo no l'hauria descrit millor! Et dono tota la raó, però ara has desvetllat part del misteri del llibre que jo no volia explicar:P

Suposo que jo no el recordo tan bé com tu perquè me'l vaig llegir fa un any, merci per la teva aportació!

Petons

eva ha dit...

Vale, qui dels dos me'l deixa?

Unknown ha dit...

Encara el tinc a mitges, Eva si vols te'l deixo jo (bé, és de l'Anna) mentre acabo la trilogia de Nova York de Paul Auster.

eva ha dit...

Núria, gràcies mil per l'oferiment, però ja tinc el llibre a la bossa (i llavors, gràcies mil al Pere ;))

e. ha dit...

Doncs quan l'acabi la Núria, per a mi!